Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο πρόεδρος της Αμερικής έστειλε σαφές μήνυμα στον Μουαμάρ Καντάφι


   Σαφή θέση πήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη με μήνυμά του στον ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι στο οποίο δήλωσε ότι πρέπει πια να φύγει από την διακυβέρνηση της
χώρας καθώς έχει χάσει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Επίσης ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα εμπλακούν μόνο σε ανθρωπιστικές αποστολές αλλά με τις δηλώσεις του δεν απέκλεισε και αμεσότερη εμπλοκή.
Πρόσθεσε δε ότι οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος είναι εξοργισμένος από τη βία κατά των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Τάχτηκε ακόμη υπέρ των κυρώσεων κατά του καθεστώτος, του Καντάφι και των συγγενών του που επέβαλε το περασμένο Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ακόμη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι θα χρησιμοποιηθούν αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη για την επιστροφή των Αιγυπτίων που εργάζονται στην Λιβύη στη χώρα τους.
Όπως διευκρίνισε, οι ΗΠΑ και όλος ο κόσμος πρέπει να δράσουν γρήγορα αν παραστεί ανάγκη για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης ή ακόμα και για τον τερματισμό της βίας κατά των πολιτών, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής. Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι ΗΠΑ, υπογράμμισε ο κ.Ομπάμα.
Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι λόγω των ταραχών στην Αίγυπτο έχουν συρρεύσει στην Τυνησία μέσα σε δραματικές συνθήκες.
Την ίδια ώρα, στη Λιβύη, οι αντικαθεστωτικοί, που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας και μέρος του δυτικού κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι στη Μπρέγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου