Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σάλος με την «Αδελφότητα» στην Αυστραλία


Η αποκάλυψη της ύπαρξης μιας πανίσχυρης «Αδελφότητας» στην Αυστραλία, στην οποία συμμετείχαν πρώην αστυνομικοί, πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες, έχει προκαλέσει σάλο.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε, προχώρησε σε έρευνα και κατέθεσε γραπτή αναφορά στη Βουλή της Βικτώριας την περασμένη Τετάρτη.
Στην αναφορά γίνεται γνωστό ότι στον ηλεκτρονικό κατάλογο του οργανισμού υπάρχουν 350 ονόματα ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι πολλοί πρώην και νυν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, κρατικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί της μυστικής υπηρεσίας και υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Σάιμον Όβερλαντ, δήλωσε ότι το γεγονός ότι αστυνομικοί ανήκουν σ' έναν οργανισμό του είδους αυτού, ακόμη και αν δεν γίνεται τίποτε επιλήψιμο, κλονίζει την εμπιστοσύνη του κοινού στις αρχές.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, δήλωσε ότι είναι παρακινδυνευμένο μέλη του αστυνομικού σώματος και του κρατικού μηχανισμού να ανήκουν σ' αυτόν τον οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ιδρυτή του, ο οποίος, να σημειωθεί, είναι πρώην επιθεωρητής της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου