Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Φιλάνθρωπη παροικία


Το εντυπωσιακό ποσόν των σχεδόν 50.000 δολαρίων απέφερε ο ραδιοέρανος που διεξήγαγε το ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της SBS (Μελβούρνη) την Τρίτη το βράδυ υπέρ των  σεισμοπαθών
της Νέας Ζηλανδίας.
Σε λιγότερο από μια ώρα (για την ακρίβεια μέσα σε 45 λεπτά) συγκεντρώθηκαν περίπου 50.000 δολάρια, αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, τα φιλάνθρωπα συναισθήματα της ομογένειας, αλλά και ότι το ελληνικό πρόγραμμα εξακολουθεί να έχει πιστό και μεγάλο ακροαματικό κοινό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα χρήματα συγκέντρωσε το βιετναμέζικο πρόγραμμα με δεύτερο το ελληνικό.
 Στο μεταξύ, δύο λεπτών σιγή, τήρησε την Τρίτη η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των 156, μέχρι στιγμής, καταγραμμένων θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Christchurch.
Τα δύο λεπτά σιγής κρατήθηκαν στις 23.51 ώρα Γκρήνουιτς, δηλαδή στις12.51 μ.μ., τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που πριν από μία εβδομάδα ο ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε τα κτήρια και γέμισε με ερείπια και μπάζα τους δρόμους του Christchurch, που ήταν γεμάτοι από ανθρώπους.
Τα διασωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει επιζώντα, παρ’ ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις ανασκαφές στα ερείπια, από την περασμένη Τετάρτη και οι ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φθάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου