Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Κλιματική αλλαγή και επιχειρηματικότητα

Ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος «climabiz» είναι ο προσδιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων και επιχειρηματικών ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα
και τη Ν.Α. Ευρώπη γενικότερα. Η πορεία του προγράμματος παρουσιάστηκε σήμερα σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του τομέα Κλιματικής Αλλαγής της μονάδας Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς, Φωτεινή Ξενογιάννη, το πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ειδικών μηχανισμών για την παρακολούθηση των οικονομικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και τη δημιουργία μηχανισμών για τον εντοπισμό των επιχειρηματικών ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και όλα αυτά τόσο επίπεδο κλάδων και υποκλάδων της οικονομίας, όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Στους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται επίσης μεταξύ άλλων η ενημέρωση και υποστήριξη των επιχειρήσεων για την πιο ομαλή προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μετόχων, προμηθευτών, πελατών και του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και του ευρύτερου κοινού, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

Συμπράττοντες δικαιούχοι του προγράμματος είναι η εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, εξειδικευμένη σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής «FACE3TS» καθώς και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.

Tο «climabiz» προέρχεται από τις δύο λέξεις «Climate» και «Business», υποδηλώνοντας τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προκύπτουν από την αντιμετώπιση ή και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Το πρόγραμμα climabiz συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα από το χρηματοδοτικό μέσο «LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση», με ορίζοντα ολοκλήρωσης στο τέλος του 2012.

Μιλώντας στην ημερίδα ο γενικός διευθυντής του Τομέα Πράσινης Επιχειρηματικότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Βρασίδας Ζάβρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητα από την κρίση που επηρεάζει την Ευρώπη θα πρέπει να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με το θέμα των επιπτώσεως της κλιματικής αλλαγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου