Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Άγγιξε τις καρδιές όλων ο πρίγκιπας


Συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία γέμισε τις καρδιές όλων εκείνων που είχαν την ευκαιρία να δουν και να σφίξουν το χέρι του πρίγκιπα Γουίλιαμ κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τα τρομακτικά
φυσικά φαινόμενα που έφερε μαζί του το 2011.
Με προσγείωση πρώτα στη Ν. Ζηλανδία που ο πρόσφατος σεισμός σκόρπισε τον πανικό και την καταστροφή, αφιέρωσε δύο μέρες από το πενθήμερο ταξίδι του στην Ωκεανία, όπου περπάτησε πάνω στα συντρίμμια κτιρίων στο Christchurch, αγκάλιασε με το ζεστό χαμόγελό του τα πλήθη που ήλθαν να τον υποδεχτούν, έσφιξε με ζεστασιά τα χέρια εκείνων που ήταν γύρω του και θύμισε έντονα σ’ όλους την μητέρα του. «Είναι γνήσιος γιος της. Ολόιδιος», είπαν πολλοί, βλέποντας στο πρόσωπό του να ζωντανεύει η γλυκιά, γεμάτη καλοσύνη, έκφραση της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Ο πρίγκιπας παρακολούθησε, επίσης, με φανερή συγκίνηση το μνημόσυνο που έγινε για τα θύματα του σεισμού.
Στην Κουηνσλάνδη έφτασε το Σάββατο, με πολεμικό αεροσκάφος και επισκέφθηκε τα μέρη που χτύπησε ο κυκλώνας Γιάσι και οι πλημμύρες του Γενάρη.
Εκατοντάδες τον υποδέχτηκαν με ζητωκραυγές, έξω από το κοινοτικό κέντρο του Cardwell, όπου, για πρώτη φορά, αφότου χτύπησε ο κυκλώνας, φάνηκε ο ήλιος. Αναμφίβολα…  τον έφερε μαζί του ο πρίγκιπας ο οποίος, φεύγοντας καταχείμωνο από το Λονδίνο, τσουρουφλίστηκε από τον καύσωνα του Κουίνσλαντ. «Κάνει πολύ ζέστη», ψιθύρισε, ενώ δε σταμάτησε επί μια ώρα να σφίγγει τα χέρια που απλώνονταν να τον καλωσορίσουν.
Φεύγοντας από το Cardwell, επισκέφθηκε το Tully και στη συνέχεια πέταξε στο Cairns προκειμένου να συναντηθεί με την Βασιλική Υπηρεσία Γιατρών χωρίς Σύνορα. Ο δημοφιλής πρίγκιπας θα παντρευτεί τον ερχόμενο μήνα με την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ Μίντλετον, πρωταγωνιστώντας στον «γάμο του αιώνα», όπως έχει ονομαστεί ο βασιλικός γάμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου