Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αρματα γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Υεμένη


ΣΑΝΑΑ. Μεγάλη δύναμη τεθωρακισμένων αρμάτων αναπτύχθηκε στη Σαναά, κυρίως γύρω από το προεδρικό μέγαρο, μετά την ανακοίνωση της προσχώρησης στο κίνημα διαμαρτυρίας του στρατηγού Άλι Μόχσεν αλ 'Αχμαρ, του διοικητή της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων της Υεμένης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην πρωτεύουσα της χώρας.

Τεθωρακισμένα άρματα έχουν επίσης λάβει θέσεις γύρω από το υπουργείο Άμυνας και την κεντρική τράπεζα στη Σαναά.
«Ανακοινώνουμε ότι υποστηρίζουμε και προστατεύουμε τους νέους που διαμαρτύρονται στην Πλατεία του Πανεπιστημίου της Σαναά», ανακοίνωσε ο στρατηγός αλ-Άχμαρ , διοικητής της πρώτης μεραρχίας τεθωρακισμένων της Υεμένης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το δίκτυο Al Jazzera.
Ο στρατηγός, ο οποίος ανήκει στην ισχυρότερη φυλή της χώρας, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Υεμένης «ότι καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις» και «ωθεί τη χώρα προς τον εμφύλιο πόλεμο».
Πρόκειται για τον πρώτο ανώτατο αξιωματικό του στρατού της Υεμένης που προσχωρεί στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Σάλεχ από τον Ιανουάριο.
Την Παρασκευή, 52 διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά στην Πλατεία του Πανεπιστημίου. Χθες, ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, έπειτα από τις παραιτήσεις τριών υπουργών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άγρια καταστολή.
Επίσης, δεκάδες αξιωματικοί του στρατού της Υεμένης προσχώρησαν στο κίνημα κατά του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Ο Αχμαντ Καατάμπι κυβερνήτης του Αντεν, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Υεμένης, παραιτήθηκε σήμερα, καθώς πληθύνονται οι αξιωματούχοι που παραιτούνται παίρνοντας αποστάσεις από το καθεστώς.
Ο πρεσβευτής της Υεμένης στη Συρία Αμπντέλ-Ουαχάμπ Ταουάφ, ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι παραιτείται από τη θέση του πρεσβευτή και από το κυβερνών κόμμα και ότι προσχωρεί στο κίνημα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
"Παραιτούμαι έπειτα από τη σφαγή στην Πλατεία της Αλλαγής ", είπε αναφερόμενος στην καταστολή της ειρηνικής διαδήλωσης της Παρασκευής κατά την οποία σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου