Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

O Παπανδρέου σκέφτεται να επισκεφτεί Αυστραλία-Ιαπωνία


Το ερχόμενο πενταήμερο, ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με υπουργούς και θα προεδρεύσει κυβερνητικών οργάνων, ώστε να προετοιμάσει τις απαντήσεις που αναμένουν οι εταίροι μας στις 25
Μαρτίου.
Περιοδείες στην επαρχία, επαφές με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, στοχευμένες επισκέψεις σε κρίσιμους τομείς (σχολεία, νοσοκομεία και αλλού), συνέντευξη Τύπου και συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα, ιδιαίτερα, ΜΜΕ ετοιμάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παίρνει το παιχνίδι επάνω του. Τόσο για να ενημερώσει την κοινή γνώμη όσο και για να αναδείξει το προοδευτικό μέτωπο για το οποίο μιλά στις δημόσιες παρεμβάσεις του.
Επιπλέον, το ερχόμενο πενταήμερο, ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με υπουργούς και θα προεδρεύσει κυβερνητικών οργάνων, ώστε να προετοιμάσει τις απαντήσεις που αναμένουν οι εταίροι μας στις 25 Μαρτίου. Έχοντας στα χέρια του και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, που δείχνουν ενίσχυση της εικόνας του μετά την 11η Μαρτίου, θα επιδιώξει να πετύχει δύο στόχους:
Πρώτον, να περιορίσει τις αντιδράσεις στις κινήσεις που ετοιμάζει και, δεύτερον, να κεφαλαιοποιήσει τα όποια κέρδη προέκυψαν από τη διαπραγμάτευση στην Ε.Ε. Θέλει να πείσει τους πολίτες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, ότι η κυβερνητική πολιτική φέρνει αποτελέσματα και ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως. Προκειμένου να διατηρήσει την πρωτοβουλία που του έδωσαν οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός θα «τρέξει» τους υπουργούς του, τουλάχιστον μέχρι να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το «ναι» ή «όχι» στον ανασχηματισμό.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζει τις νέες του εξορμήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα, ώστε να ενισχύσει τον άξονα υποστήριξης των ελληνικών θέσεων. Σε μία πιθανή περιοδεία του Γ. Παπανδρέου εξετάζονται ακόμη ως σταθμοί η Ινδία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική και η Βραζιλία. Επιθυμία του πρωθυπουργού είναι και μία «στάση» στην Ιαπωνία, εφόσον βέβαια οι συνθήκες στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου το επιτρέψουν.
«ΧΗΜΕΙΑ»
Η «χημεία» των δραστηριοτήτων που προγραμματίζει το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλύπτει δύο πράγματα: πρώτον, ότι ο πόλεμος δεν έχει κριθεί και ότι απομένουν ακόμη πολλές μάχες και, δεύτερον, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τις απαιτούμενες επιδόσεις. Η διαπίστωση αυτή κρύβεται πίσω από τη δημόσια παρότρυνση του πρωθυπουργού στους υπουργούς του για μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο τους.
Οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου έχουν παρατηρήσει σημάδια αποσυντονισμού ορισμένων στελεχών. Είτε λόγω της εκλογολογίας και της συζήτησης περί ανασχηματισμού, είτε εξαιτίας προσωπικών συγκρούσεων και φιλοδοξιών. «Στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν υπάρχει χρόνος ούτε για το ένα, ούτε για άλλο» επισημαίνουν οι συνεργάτες του, που έχουν ήδη διαμηνύσει σε όσους εμπλέκονται πως «εκτίθεστε στην κοινή γνώμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου