Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Σαμαράς: Η ΝΔ εκφράζει τη Κεντροδεξιά



Η ΝΔ είναι αυτή που εκφράζει την Κεντροδεξιά και όχι αυτοί που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».

Αφήνοντας αιχμές για τη Δημοκρατική Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς, επισήμανε ακόμη πως δεν επιθυμεί να φτάσει στη διακυβέρνηση του τόπου με ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά με ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα εγγυάται την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.
Παράλληλα, τόνισε για ακόμη μία φορά την άποψή του, πως είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του Μνημονίου, έτσι ώστε «να απαλλαγούμε από αυτό μια ώρα αρχύτερα».
Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν είναι αντίθετος με τους μακροπρόθεσμους στόχους του Μνημονίου, αλλά με την πολιτική που μας επιβάλλει, προκειμένου να φτάσει η Ελλάδα στους στόχους αυτούς.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό της άτυπης Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας όμως πως δεν αρκούν να αλλάξουν απλά οι όροι αποπληρωμής του δανείου. «Η διόρθωση ενός λάθους από τα πολλά δεν μπορεί σήμερα να είναι λόγος πανηγυρισμών. Το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και -παρά τη διόρθωση που επιτεύχθηκε- και τώρα δεν βγαίνει», είπε.
«Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από πέρσι, βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας και επίμονων ελλειμμάτων. Και η λύση στο πρόβλημα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή και να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη», υπογράμμισε.
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε επίσης κατά της πώλησης δημόσιας περιουσίας, όχι με ιδεολογικά, όπως διευκρίνισε, αλλά με αυστηρά οικονομικά κριτήρια, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να πουλήσουμε, γιατί «θα χάσουμε και αξία (αφού πουλάμε υπό πίεση) και υπεραξίες (που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει)».
«Η δική μας αντίθεση στην πώληση έχει οικονομική βάση. Δεν είναι ‘ταμπού’, ούτε ‘ιδεολογικές εμμονές’. Αν είχαμε τέτοια ‘ταμπού’ εμείς, δεν θα θέταμε πρώτοι το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας», είπε.
Ακόμη, υποστήριξε πως στη ΝΔ «έχουμε κλείσει πλήρως τους λογαριασμούς με το παρελθόν, χτίζουμε το πλειοψηφικό ρεύμα που θα μας δώσει την εντολή».
Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς, μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Παράλληλα, θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους πολιτικούς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις εργασίας με την ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ.
Την ίδια ώρα, στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Συγγρού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», «ζυμώνεται η πρόταση του ηλικιακού ορίου» με στόχο την «απαλλαγή της μέλλουσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας από μία σειρά προσώπων. Πρώτοι στη λίστα είναι οι καραμανλικοί και έπονται οι εναπομείναντες ντορικοί, αλλά και όσοι βουλευτές είναι εμπόδιο στην πορεία προς το Κοινοβούλιο νέων προσωπικοτήτων της αμιγώς σαμαρικής ομάδας».
Το δημοσίευμα, πρόσθετε πως το 65ο έτος ηλικίας θεωρείται πολύ πιθανό όριο. «Για παράδειγμα, από στη στενή καραμανλική ομάδα θα έμεναν εκτός οι Προκόπης Παυλόπουλος και Δημήτρης Σιούφας, θα έμενε εκτός και η Ελσα Παπαδημητρίου, την οποία εντάσσουν πάντα στους ντορικούς βουλευτές. Θα έμενε εκτός ο Αναστάσιος Νεράντζης στον Πειραιά και θα άνοιγε ο δρόμος στον Φαήλο Κρανιδιώτη. Θα έμενε εκτός στα Τρίκαλα ο Σωτήρης Χατζηγάκης και θα άνοιγε ο δρόμος στον Ηλία Βλαχογιάννη», ανέφερε η «Realnews».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου