Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ορφανά παιδιά στο Σουδάν βρέθηκαν ανάμεσα σε ανταλλαγή πυρών


Περισσότερα από 100 ορφανά παιδιά βρέθηκαν στο μέσον ανταλλαγής πυροβολισμών σε επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα Μαλακάλ της πετρελαιοπαραγωγού πολιτείας του Άνω Νείλου στο Νότιο Σουδάν. Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 42 μαχητές. 


Την επίθεση πραγματοποίησαν αποστάτες και είναι η πιο πρόσφατη από αυτές που σημειώνονται και εγείρουν φόβους όσον αφορά τη σταθερότητα του Νοτίου Σουδάν ενόψει της αναξαρτησίας του από το βορρά, η οποία αναμένεται να κηρυχθεί επισήμως στις 9 Ιουλίου.

Η ανθρωπιστική οργάνωση των Παιδικών Χωριών SOS ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν το Σάββατο στο συγκρότημά της στην πόλη.

Ωστόσο μέλη οργανώσεων αρωγής στην πόλη, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι είδαν τα πτώματα τουλάχιστον 3 αμάχων που σκοτώθηκαν στις ανταλλαγές πυρών το Σάββατο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο αρχηγός πολιτοφυλακής Τζορτζ Έιθορ, ο οποίος έχει αποστατήσει από τον SPLA, λέγοντας ότι ένας από τους υπαρχηγούς του επιζητούσε να κατασχέσει όπλα για να απωθήσει επίθεση του στρατού εναντίον των ανδρών του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου