Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Συνομοσπονδία ελαιοπαραγωγικών πόλεων της Μεσογείου


Σε Διεθνή Συνάντηση Εργασίας εκπροσώπων των ελαιοπαραγωγικών χωρών που έγινε στο Rimini της Ιταλίας, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου, συμμετείχε για λογαριασμό της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος, μετά από πρόσκληση του Enrico Luppi, Προέδρου του Ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου Citta dell'Olio. Στη συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, συμμετείχαν πέρα από την Ιταλία και την Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά θέματα με κυρίαρχο τις εξελίξεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές αύξησης της κατανάλωσης ελαιολάδου, πρωτίστως στις Μεσογειακές χώρες αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Επίσης παρουσιάστηκε το νέο σχήμα «Συνομοσπονδία Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου και Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου» στο οποίο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας θα συμμετέχει ως επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας.
Παρουσιάστηκαν επίσης ο τρόπος λειτουργίας και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από αυτό το νέο σχήμα και συμφωνήθηκε στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας να διαδέχεται η μια ελαιοπαραγωγική χώρα την άλλη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, εκτίμηση του Επιμελητηρίου είναι ότι η Μεσσηνία εξασφάλισε στο νέο σχήμα μια θέση συντονιστή που θα της επιτρέψει αφενός να είναι παρατηρητής των τεκταινομένων στην αγορά και στον τομέα του ελαιολάδου εκ των έσω και αφετέρου να έχει όφελος μέσω της συμμετοχής σε προγράμματα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν από το 2012 σε συνεργασία με τα επίσημα μέλη της Συνομοσπονδίας Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου