Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή της Πάχης στα Μέγαρα.


Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή της Πάχης στα Μέγαρα.

Όπως αναφέρει το vourkari.blogspot.com «το παραλιακό μέτωπο της Μεγαρίδας αρκετές φορές στο παρελθόν απειλήθηκε με υποβάθμιση. Τα πλήγματα ήρθαν το ένα μετά το άλλο με την κατασκευή των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας και τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου».


Τα αποτελέσματα αυτής της δραστηριότητας ήταν η συνεχής υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος του κόλπου, όπως διαπίστωναν εύκολα όλοι όσοι επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά ασχολούνται με την αλιεία.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάχης Μεγάρων για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό Nisea Natura» αντιδρά για τον παράνομο ελλιμενισμό πλοίων και ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί την αποκατάσταση του προβλήματος.

«Η περιοχή μας έγινε χώρος υποδοχής δεξαμενών πετρελαίου, κολοσσιαίων εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, αγωγών πετρελαίου και αερίου, βιομηχανικών μονάδων! Φτάνει πια! Προσβλέπουμε σε σύσσωμη και ομόφωνη απόφαση για να αποτραπεί η επέκταση των δραστηριοτήτων της Ρεβυθούσας, να ακυρωθούν οι όποιες αποφάσεις ελλιμενισμού πλοίων στην Πάχη» επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου