Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Διαμάχη για τον αντικαπνιστικό νόμο στην Ισπανία

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Ισπανία σχετικά με το αν ο αντικαπνιστικός νόμος θα πρέπει να ισχύσει και για τους ηθοποιούς στη σκηνή. Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το γνωστό μιούσικαλ Hair το οποίο ανεβαίνει στη Βαρκελώνη.
Το θέατρο στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση δέχθηκε σύσταση από τις τοπικές αρχές μετά την καταγγελία που έκανε ένας από τους
θεατές διαμαρτυρόμενος διότι σε κάποιες σκηνές του έργου οι ηθοποιοί εμφανίζονται να καπνίζουν.

Σύμφωνα πάντως με τους παραγωγούς της παράστασης οι ηθοποιοί δεν κάπνιζαν κανονικά τσιγάρα, αλλά άκακα βότανα.



Ο αντικαπνιστικός νόμος, που υιοθέτησε η Ισπανία στις 2 Ιανουαρίου, απαγορεύει το κάπνισμα στους εργασιακούς χώρους και σχεδόν σε όλα τα δημόσια κτίρια. Γι’ αυτό το λόγο το συγκεκριμένο θέατρο της Βαρκελώνης μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ, μία πιθανότητα που προκάλεσε την οργή πολλών ιδιοκτητών θεάτρων.



Η αντικαπνιστική εκστρατεία έχει φτάσει σε "παράλογα άκρα" και έχει δημιουργήσει μία "νέα Ιερά Εξέταση", δήλωσε ο Άλμπερτ Μποαντέλα, ιδιοκτήτης θεάτρου, στην εφημερίδα El Pais.



Η υπουργός Υγείας της χώρας Λέιρε Παχίν δήλωσε από τη μεριά της ότι αν το κάπνισμα είναι απαραίτητο σε μία παράσταση, τότε οι ηθοποιοί θα πρέπει να προσποιούνται ότι καπνίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου