Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Θλίψη και... ντροπή

Οι οκτώ πρόσφυγες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα άγρια νερά της Νήσου των Χριστουγέννων προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μία καλύτερη τύχη στην Αυστραλία, κηδεύτηκαν την Τρίτη στο Σίδνεϊ. Μεταξύ των οκτώ θυμάτων της τραγωδίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Αυστραλίας και δύο παιδιά, ο μόλις τριών μηνών ιρακινός Σαμ Αλ Χουσαΐνι του οποίου η μητέρα και
αδερφή αγνοούνται και η οκτώ μηνών Ζάχρα Ελ Ιμπαχίμι τόσο η μητέρα όσο και ο αδερφός της οποίας επίσης αγνοούνται.Τα ονόματα των υπολοίπων θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία.


Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε προ ημερών η κηδεία των οκτώ θυμάτων να γίνει στο Σίδνεϊ, λόγω του γεγονότος ότι τα θύματα είχαν συγγενείς εκεί.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανέλαβε τα έξοδα μεταφοράς 22 συγγενών των θυμάτων που παραμένουν υπό κράτηση στη Νήσο των Χριστουγέννων, για να παραστούν στις κηδείες των μελών της οικογένειάς τους που χάθηκαν τόσο άδικα κυνηγώντας το όνειρο για μία καλύτερη ζωή.

Η απόφαση της κυβέρνησης να πληρώσει για την μεταφορά των 22 προσφύγων ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση γεγονός που στη συνέχεια αποδείχθηκε μπούμερανγκ για το Συνασπισμό, αφού φάνηκε ξεκάθαρα ότι δημιούργησε εσωτερική αντιπαράθεση μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου