Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ "Όργανο ξένων κέντρων"


Με πολύ σκληρά λόγια αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος. Άφησε αιχμές για τον ρόλο του. Οξύτατη κριτική και για την ηγεσία της εκκλησίας. Την έκδοση βιβλίου για την εκκλησιαστική περιουσία προανήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας ξαναχτύπησε, εξαπολύοντας σκληρή
επίθεση στην κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, αλλά και τη διοίκηση της εκκλησίας.
"Γεμίσαμε, λοιπόν, από μάσκες! Μάσκες παντού! Μάσκες σε όλους! Μάσκες φορούν Πρωθυπουργός καί Υπουργοί! Το θέατρο του παραλόγου λοιπόν προβάλλει ενώπιόν μας σε όλο του το μεγαλείο! Αλλά στο θέατρο είναι απαραίτητες οι μάσκες! Μάσκες λοιπόν στη Συμπολίτευση και στην Αντιπολίτευση! Ευτυχώς για μας τους αφελείς, ότι μερικές μάσκες άρχισαν ήδη να πέφτουν! Ναί, μας κοροϊδεύουν, αλλά επί τέλους άρχισαν να αποκαλύπτωνται! Μακάρι να πέσουν όλες οι μάσκες μήπως και σωθεί η Ελλάδα μας" έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας μέμφεται τη διοίκηση της Εκκλησίας για την αφωνία της στα εθνικά θέματα σημειώνοντας ότι "του εθνικού χαρακτήρος ζητήματα η σημερινή Εκκλησιαστική Ηγεσία αποφεύγει να τα εγγίσει, επικαλουμένη τους "διακριτούς ρόλους", μια πρόφαση απαράδεκτη, κατά την ταπεινή μας γνώμη".

Ο κ. Αμβρόσιος ασκεί δριμεία κριτική και στον πρωθυπουργό προσωπικά καθώς με αφορμή τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην κατάσταση της οικονομίας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι "πολύ σύντομα, θα διαπιστώσουμε εάν ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδος και των Ελλήνων ή απλώς ένα Εκτελεστικό Όργανο ξένων Κέντρων Αποφάσεως! Υπέρμαχος και προασπιστής των συμφερόντων της Ελλάδος ή Όργανο εξυπηρετήσεως και προωθήσεως ξένων συμφερόντων;"

Από την κριτική του μητροπολίτη Αιγιαλείας δεν ξεφεύγει ούτε η τρόικα την οποία, με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της για την ανάγκη αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις. Ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία, χαρακτηρίζει ως «η τριμελής Κυβέρνηση Κατοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου