Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται Σχέδια Βελτίωσης και για τα αντιχαλαζικά δίχτυα

Σε ειδικά Σχέδια Βελτίωσης για την ενίσχυση των αγροτών ώστε να προμηθεύονται μέσα ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών τους (αντιχαλαζικά δίχτυα, αντιπαγετικούς ανεμιστήρες κ.ά.) θα προχωρήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, μάλιστα, θα συναντηθούν ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Βαγγέλης Διβάρης, με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ,
Χρήστο Χατζηαντωνίου, προκειμένου να διαμορφώσουν τις λεπτομέρειες των νέων Σχεδίων Βελτίωσης: Ποσοστό ενίσχυσης, προϋπολογισμός, επιλέξιμες δαπάνες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.


Ουσιαστικά, ο ΕΛΓΑ αποφάσισε να καταργήσει το δικό του Πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας, που επιχορηγούσε την προμήθεια αντιπαγετικών ανεμιστήρων και αντιχαλαζικών διχτυών για πολλά χρόνια. Από το 2011 το πρόγραμμα θα μετατραπεί σε ειδική δράση ενταγμένη στο Μέτρο 121 (Σχέδια Βελτίωσης) του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και θα χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια συν τη συμμετοχή των αγροτών ή συνεταιρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου