Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αυστραλία-Ελλάδα σε 5 ώρες!

Βρετανική εταιρεία παρουσίασε τα σχέδια ενός επιβατικού αεροσκάφους το οποίο θα απογειώνεται από την Ευρώπη και θα μπορεί να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Αυστραλίας ύστερα από μόλις πέντε ώρες. Το κωδικό όνομα του σκάφους είναι Α2 (5) και ανάμεσα στους υποψήφιους χρηματοδότες είναι και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ΕSΑ).Το σκάφος σχεδίασε η εταιρεία Reaction Εngines και αν τελικά κατασκευαστεί θα μπορεί να αναχωρήσει από την Κεντρική Ευρώπη και να προσγειωθεί
στην Αυστραλία μέσα σε διάστημα πέντε ωρών.


Το σκάφος θα πετά ως τον Βόρειο Ατλαντικό ξεκινώντας σε υποηχητική ταχύτητα κάτω του ενός Μach (η ταχύτητα ενός Μach αντιστοιχεί σε 1.225 χλμ. Ανά ώρα) και θα αυξάνει την ταχύτητά του κατευθυνόμενο προς τον Βορρά πιάνοντας τελικά τα Μach 5 στον Βόρειο Πόλο.

Μόλις πιάσει την τελική του ταχύτητα θα κατευθύνεται προς την Αυστραλία διαμέσου του Ειρηνικού, προσπερνώντας την αμερικανική ήπειρο.

Ο σχεδιασμός του αεροπλάνου απομακρύνεται πολύ από τα σημερινά αεροσκάφη. Η άτρακτος θα έχει μήκος 143 μέτρα και δεν θα διαθέτει παράθυρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα αναπτύσσονται από την υπερηχητική τριβή του αέρα πάνω στην άτρακτο. Έτσι αναζητείται λύση ώστε οι 300 επιβάτες που θα βρίσκονται στο σκάφος να νιώθουν πιο άνετα και ήρεμα.

Μια προτεινόμενη λύση είναι στη θέση των παραθύρων να τοποθετηθούν οθόνες υψηλής ανάλυσης που θα δείχνουν την εξωτερική θέα.

Το πιο ενδιαφέρον αλλά και σημαντικό στοιχείο όμως είναι ότι το Α2 θα κινείται με υδρογόνο (καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον) και θα έχει αυτονομία 20.000 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου