Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Βρείτε το ενεργειακό σας αποτύπωμα!

Υπάρχει τρόπος να συμβάλετε στη μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη

Πάνω που νομίζατε ότι είχατε εξοικειωθεί με όλους τους μοντέρνους οικολογικούς όρους (ανακύκλωση, οργανική τροφή, ορφανικό βαμβάκι) ιδού το νέο σλόγκαν: μειώστε το ενεργειακό
σας αποτύπωμα. Πρόκειται πολύ απλά για μια πληροφορία που αξίζει να γνωρίζετε για να συνεισφέρετε στον αγώνα ενάντια στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη.



Τι είναι ενεργειακό αποτύπωμα; Το ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα των καθημερινών σας δραστηριοτήτων: από το να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας μέχρι να τρώτε ένα σάντουιτς με ζαμπόν.



Πώς να το υπολογίσετε; Κάνοντας ένα κλικ στο www.wwf.gr/footprint/. Όσο πιο χαμηλός είναι ο βαθμός σας τόσο καλύτερα.



Πως μπορείτε να το μειώσετε



Με απλές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες:



Συντηρώντας τακτικά το αυτοκίνητό σας.



Ταξιδεύοντας με τρένο αντί για λεωφορείο.



Προτιμώντας συσκευές και ηλεκτρονικά είδη με την ένδειξη energy star.



Αντικαθιστώντας τους λαμπτήρες του σπιτιού σας με συμπαγείς λαμπτήρες φθορίου.



Περιορίζοντας σταδιακά την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Βάλτε στην καθημερινή μας διατροφή τα όσπρια, το ψάρι, τα θαλασσινά. Ανακαλύψτε (ξανά) τις ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής. Προτιμήστε το βιολογικό κρέας έναντι του συμβατικού και μαγειρέψτε τις ποσότητες που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες σας.



Μην πετάτε φαγητό στα σκουπίδια.



Το μυστικό



Η μοσχαρίσια μπριζόλα ευθύνεται για 24 φορές περισσότερες εκπομπές ρύπων από ό,τι ένα πιάτο με βάση τα λαχανικά, δηλαδή είναι κατά 2.400% πιο επιζήμια για τον πλανήτη! Πιο απλά και χειροπιαστά, αν ο μέσος Έλληνας καταναλωτής κρέατος γινόταν χορτοφάγος θα γλίτωνε την ατμόσφαιρα από 1 τόνο CO2 ετησίως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου