Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα



«Εργαλείο για την αποτελεσματική προστασία της πανίδας, της χλωρίδας και των οικοτόπων της, σε συνδυασμό πάντα με τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών», θα αποτελέσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα, όπως αναφέρει σε έγγραφό της η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από
αναφορά του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και ερωτήσεις των συναδέλφων του Ιωάννη Βρούτση (ΝΔ), Μάξιμου Χαρακόπουλου (ΝΔ) και Παύλου Μαρκάκη (ΛΑΟΣ).


«Ο νόμος αυτός δεν τροποποιεί απλώς διάσπαρτες διατάξεις για την προστασία ειδών και βιοτόπων που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Αποτελεί θεμέλιο για την οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης, αποτελεσματικής καινοτόμου και διαφανούς πολιτικής για τη θεσμική προστασία και διαχείριση της βιοποικιλότητας», αναφέρει η κ. Μπιρμπίλη.

Η ίδια σημειώνει επιπλέον ότι «εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία ενσωματώνοντας και τις κατηγορίες των δασικών περιοχών από το Δασικό Κώδικα και εναρμονίζεται με την κοινοτική νομοθεσία, ενώ ρυθμίζονται και παραγωγικές δραστηριότητες στις προστατευόμενες περιοχές όπως την επιστημονική έρευνα, τη διαχείριση, τη δόμηση, τη γεωργία, την αλιεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου