Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Κρίσιμες εκλογές για την Μέρκελ


   Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η πρώτη από τις επτά αναμετρήσεις στη Γερμανία με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ να κινδυνεύουν να χάσουν.
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ απειλούνται με ήττα
από τους «θριαμβεύοντες» στις δημοσκοπήσεις Σοσιαλδημοκράτες, με ορατό το ενδεχόμενο να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνάμεις τους στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή.
Οι περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι αναμένεται να ψηφίσουν βάσει κυρίως τοπικών ζητημάτων, κάτι όμως που θα έχει συνέπειες για την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.
Το Αμβούργο αποτελούσε μέχρι πρότινος προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που ήταν στη διακυβέρνηση του κρατιδίου για 44 χρόνια πριν παραδώσουν την εξουσία στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) πριν από δέκα χρόνια. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο SPD ένα 46%, έναντι ενός 25% στο CDU, όπως αναφέρει το Reuters.
Μετά από μόλις πέντε μήνες στην ηγεσία του Αμβούργου, ο Κρίστοφ Άλχαους αναμένεται να υποστεί την χειρότερη ήττα του κόμματος στο Αμβούργο.
Η κάλπη της Κυριακής αποτελεί επίσης «πρεμιέρα» για το νέο εκλογικό σύστημα στο Αμβούργο, βάσει του οποίου οι πολίτες έχουν συνολικά είκοσι σταυρούς στη διάθεσή τους για τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια (για τα διάφορα επίπεδα διακυβέρνησης της πόλης-κρατιδίου). Τα ψηφοδέλτια συνοδεύονται από «οδηγίες χρήσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου