Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Μέρκελ καταποντίστηκε




Όπως έδειχναν και οι προβλέψεις τα αποτελέσματα από την πρώτη αναμέτρηση στη Γερμανία είναι έδειξαν βαριά των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές στο Αμβούργο. Τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν στο κόμμα της (CDU) ποσοστό 22%, έναντι 48% που συγκεντρώνει το αντίπαλο κόμμα SPD.
Με αυτό το ποσοστό το SPD αποκτά απόλυτη πλειοψηφία εδρών στη μελλοντική τοπική βουλή του Αμβούργου και ο Όλαφ Σολτς γίνεται ο
επόμενος κυβερνήτης Δήμαρχος του Αμβούργου, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο.



Ο Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «πολύ εντυπωσιακό» και υποσχέθηκε ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του και θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά.



Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ χάνουν πάνω από τρεις έδρες, με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσκολότερο να περάσουν νομοθεσίες.



Οι Πράσινοι, που ήλπιζαν να διαμορφώσουν μία κεντρο-αριστερή κυβέρνηση με το SPD κέρδισαν ποσοστό 11,2%, οι Φιλελεύθεροι FDP με 6,6% διασφάλισαν την επάνοδό τους στην τοπική βουλή και η Αριστερά LINKE κέρδισε ποσοστό 6,4%.



Η εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο του Αμβούργου είναι η πρώτη από τις επτά που προβλέπονται στη χώρα για φέτος.



Το Αμβούργο αποτελούσε παραδοσιακά προπύργιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που ήταν στη διακυβέρνηση του κρατιδίου για 44 χρόνια πριν παραδώσουν την εξουσία στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) πριν από δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου