Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι 10 πληγές του Φαραώ στην Αυστραλία


   Μετά τις πλημμύρες, μετά τον κυκλώνα Γιάσι τώρα ήρθαν οι πυρκαγιές στην Αυστραλία για να της δώσουν το τελειωτικό χτυπημα.
Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη δυτική Αυστραλία έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τουλάχιστον 40 σπίτια και άλλα 20 έχουνυποστεί σοβαρές ζημιές στο Περθ. Οι πυροσβέστες προσπαθούν
να θέσουν υπό έλεγχο δύο μέτωπα, στα ανατολικά και τα βόρεια της πόλης, αλλά η μάχη φαίνεται να είναι άνιση αφού, λόγω των ισχυρών ανέμων που προκαλεί ο κυκλώνας «Γιάσι», τα πυροσβεστικά αεροσκάφη είναι καθηλωμένα.
Σύμφωνα με το BBC, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Οι φωτιές ξέσπασαν δύο χρόνια ακριβώς μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την πολιτεία της Βικτώρια, αφήνοντας πίσω τους 173 νεκρούς.
Από τις τωρινές πυρκαγιές δεν έχει υπάρξει καμιά απώλεια ούτε έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί.
Η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει ότι ο κυκλώνας «Γιάσι» θα περάσει στη δυτική Αυστραλία αργότερα τη Δευτέρα, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις στο κεντρικό τμήμα της, όπου υπάρχει έρημος.
Τα ακραία φαινόμενα ακολουθούν τις καταστροφικές πλημμύρες που κατέστρεψαν χιλιάδες κατοικίες και στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 35 ανθρώπων στο Κουίνσλαντ, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011.
Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Newspoll, την οποία δημοσιεύει τη Δευτέρα η εφημερίδα Australian, η δημοτικότητα της κυβέρνησης υπό την Τζούλια Γκίλαρντ έχει μειωθεί σε «επικίνδυνα» επίπεδα εξαιτίας των φυσικών καταστροφών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου