Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Αντιμετωπίστε τους µαύρους κύκλους


Συμβουλές για σαγηνευτικό βλέμμα

Όσο φωτεινή και αν είναι η διάθεσή σας, οι µαύροι κύκλοι δεν σας αφήνουν να λάµψετε. Κι όµως, αντιµετωπίζονται τόσο µε τη βοήθεια της επιστήµης όσο και µε µικρά «µυστικά».

Ξεκινώντας από τη διατροφή
Επιστρατεύστε, καθηµερινά, τρόφιµα πλούσια σε βιταµίνες C, Α και Κ. Επιλέξτε λοιπόν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως µαρούλι, µπρόκολο, ρόκα και άγρια χόρτα, καρότα, εσπεριδοειδή, προϊόντα βρώµης, φράουλες, σπαράγγια και φασόλια. Επιπλέον όµως θα πρέπει να περιορίσετε σηµαντικά το αλκοόλ. Όταν δεν µπορείτε να πείτε «όχι», φροντίστε τουλάχιστον για κάθε ποτό να πίνετε παράλληλα 1-2 ποτήρια νερού. Το αλάτι είναι ακόµη ένας παράγοντας που ενισχύει το πρόβληµα. Γι’ αυτό περιορίστε την καθηµερινή του χρήση, δίνοντας προσοχή και στα τρόφιµα που «κρύβουν» αλάτι, όπως τα έτοιµα σνακ, ακόµα και τα γλυκά. Τέλος είναι σηµαντικό να εξασφαλίσετε την ενυδάτωσή σας πίνοντας νερό, χυµούς και πράσινο τσάι.

Με σύµµαχο την επιστήµη
Η δερµατολογία έχει κάνει θαύµατα στην καταπολέµηση των κύκλων. Με τη χρήση ειδικού υαλουρονικού οξέος –ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών– µπορείτε να αντιµετωπίσετε αποτελεσµατικά το πρόβληµα. Υπάρχουν όµως και άλλες, λιγότερο επεµβατικές, λύσεις. Όταν το πρόβληµα εντοπίζεται και στο βλέφαρο, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε εξειδικευµένες λευκαντικές κρέµες µε ενίσχυση από ειδικά πίλινγκ µε σαλικυλικό οξύ, τρετινοΐνη και υδροκινόνη, ουσίες που δρουν κατά των υπερµελαγχρώσεων. Και, φυσικά, θεωρείται αυτονόητη η καθηµερινή περιποίηση µε ενυδατική κρέµα ενισχυµένη µε βιταµίνη C, αντηλιακό καθώς και επιµελές ντεµακιγιάζ.

Καλύπτοντας τις… ατέλειες
Τα έξυπνα τρικ του µακιγιάζ µπορούν να σας δώσουν τη λύση της στιγµής ύστερα από έναν κακό ύπνο ή µια δύσκολη εβδοµάδα.
• ∆ιαλέξτε κονσίλερ σε πιο σκούρες αποχρώσεις.
• Ξεχάστε τα έντονα χρώµατα και τις περλέ σκιές.
• Χρησιµοποιήστε µάσκαρα.
• ∆ώστε υγιές χρώµα στα µάγουλά σας µε ένα απαλό ρουζ.
Extra tip: Ανακατέψτε λίγο make-up µε το κονσίλερ σας για πιο φυσικό αποτέλεσµα.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου