Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Καμία νομιμοποίηση των μεταναστών


   Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών χαρακτηρίζοντας την απόφαση «ειλημμένη»
από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες, για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.
«Η κυβέρνηση θα είναι αυστηρή με όσους υποκίνησαν και οργάνωσαν την κατάληψη θέτοντας σε κίνδυνο τη χώρα κοινωνικά και οικονομικά» δήλωσε.
Αναφορικά με τους μετανάστες που μετεγκαταστάθηκαν στο κτίριο της οδού Πατησίων, είπε πως μετά το 15νθήμερο που θα παραμείνουν εκεί, θα ισχύσει ότι προβλέπει ο νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους παράνομους μετανάστες.
Εν τω μεταξύ, η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για αλλαγές στο άσυλο.
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το ακαδημαϊκό άσυλο, αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, την μάθηση και την εργασία όλων, ανεξαιρέτως, των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου