Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Αγρότες στρέφονται στην καλλιέργεια δαμάσκηνων

Στην ενίσχυση του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα στοχεύει η νέα δημοτική Αρχή Σκοπέλου, μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει.

Όπως τόνισε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, κ. Γιώργος Μιχελής, εκτός από τον τουριστικό τομέα που παραμένει η
«βαριά» βιομηχανία του νησιού και της ανάπτυξης που υπάρχει στους τομείς της αλιείας και της κτηνοτροφίας, σκοπός είναι η ενίσχυση και της γεωργικής παραγωγής, μέσω μάλιστα, ενός προϊόντος που στο παρελθόν ήταν πολύ δημοφιλές, αλλά σήμερα, η καλλιέργειά του έχει ατονήσει.



Πρόκειται για το δαμάσκηνο Σκοπέλου, την καλλιέργεια του οποίου, η δημοτική Αρχή επιδιώκει να ενισχύσει, θέτοντάς την, σε νέες, σύγχρονες βάσεις.



Συγκεκριμένα, στόχος είναι η παραγωγή και διακίνηση του προϊόντος με ονομασία προέλευσης, η σωστή τυποποίησή του και βέβαια, η διαφήμισή του, εντός και εκτός της χώρας.



Θέλοντας να ενθαρρύνει τους παραγωγούς για την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας δαμάσκηνου, ο Δήμος Σκοπέλου δεσμεύεται για την παροχή κάθε βοήθειας, είτε αυτή έχει να κάνει με την παροχή τεχνογνωσίας, είτε με την διεκδίκηση σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είτε με ο, τιδήποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου