Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στην Κύπρο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ

Στην Κύπρο έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης, για επίσκεψη λίγων ωρών, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη καγκελαρίου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.
 Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για επίσκεψη μεγάλης σημασίας. Είναι γνωστός, τόνισε, ο ρόλος και το ειδικό βάρος που έχει η
Γερμανία τόσο στην Ευρώπη όσο και ευρύτερα. Το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ έρχεται στην Κύπρο, πρόσθεσε, υπογραμμίζει και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και το γεγονός ότι μια πολύ μεγάλη χώρα και ισχυρή, όπως η Γερμανία, προσβλέπει στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεών της, με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Από το αεροδρόμιο Λάρνακας, η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου θα έχει συνομιλίες και γεύμα εργασίας με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και διμερή ζητήματα.
Μετά το Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και την ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Λίζα Μπάτενχαϊμ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο μετά τις 5 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου