Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σκεφτόμαστε τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι νέες δημοτικές Αρχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ρίχνουν το βάρος τους στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών, ειδικά αυτών με κινητικά προβλήματα, ξεκινώντας μπαράζ ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας για παράνομα σταθμευμένα οχήματα.Ο Γ.Μπουτάρης αποκάλυψε τις
αρχικές σκέψεις του ίδιου και της νέας δημοτικής Αρχής της συμπρωτεύουσας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό. «Εκτός από τις κλήσεις σκεφτόμαστε τις δαγκάνες και την αλλαγή του προστίμου σχετικά με τα διπλοπαρκαρισμένα. Το αυτοκίνητο δεν ευθύνεται μόνο για το κυκλοφοριακό, αλλά και για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Σκεφτόμαστε τον δακτύλιο και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι μέτρα που παίρνονται σε όλες τις χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Την πρώτη εβδομάδα του 2011 στην συμπρωτεύουσα κόπηκαν πάνω από 1.100 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, καθώς η Δημοτική Αστυνομία ακολουθεί «πολιτική μηδενικής ανοχής» στο διπλοπαρκάρισμα.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα, ανακοίνωσε ότι «το διάστημα από 3 έως 10 Ιανουαρίου βεβαιώθηκαν 1.165 παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα και αφαιρέθηκαν 75 πινακίδες κυκλοφορίας. Για καλύτερο έλεγχο αυξήσαμε τις βάρδιες τα Σαββατοκύριακα, ενώ τις καθημερινές έχουμε δύο βάρδιες των 30 ατόμων. Σκοπός μας δεν είναι να κόβουμε κλήσεις στους οδηγούς. Θέλουμε να συνετιστούν οι πολίτες και να καταλάβουν πως πρέπει να βοηθήσουν όλοι για μία καλύτερη πόλη».

Στην πρωτεύουσα με εντολή του Γ.Καμίνη συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας «σκουπίζουν» τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τ. Αβραντίνης σε δηλώσεις του τονίζει ότι στόχος είναι «να εφαρμοστεί σωστότερα το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, που κρίθηκε έτσι και αλλιώς ως επιτυχημένο, να μειωθεί η παράνομη στάθμευση που εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως των ΜΜΜ και, τέλος, να μειωθεί σε απόλυτους αριθμούς το "αντικοινωνικό παρκάρισμα", που σήμερα γίνεται κατά κόρον, επάνω ή μπροστά στις ειδικά διαμορφωμένες για τα ΑΜΕΑ ράμπες».

Μέτρα και για το παραεμπόριο στη Θεσσαλόνίκη

Εξάλλου, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το παραεμπόριο με τη συμμετοχή της διοίκησης του δήμου, της δημοτικής αστυνομίας, της ελληνικής αστυνομίας, των εμπορικών επιμελητηρίων και του ΣΔΟΕ.

«Θα πρέπει να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια από τα σεντόνια και να ησυχάσουν οι καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Η εισήγηση μας θα είναι να δημιουργηθούν ζώνες όπου θα εμπόριο θα γίνεται νόμιμα, να πληρώνετε έστω το ΦΠΑ», ανέφερε ο κ.Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου