Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Προετοιμαστείτε για επίθεση εξωγήινων


Μετά το δημοσίευμα της «Pravda» πως ήδη τρία Κολοσσιαία εξωγήινα διαστημόπλοια κατευθύνονται προς τον πλανήτη μας ήδη και δημοσίευμα του περιοδικού Philosophical Transactions της ακαδημίας επιστημών της Αγγλίας για να μας βάλει σε σκέψεις. Συγκεκριμένα έγκριτοι επιστήμονες ζητούν από τον ΟΗΕ να καταρτίσει σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει η γη μια ενδεχόμενη επίθεση από εξωγήινους οι οποίοι ενδεχομένως να
μην είναι και τόσο φιλικοί ως προς το ανθρώπινο είδος.
Μέσω επιστολής, οι επιστήμονες επιθυμούν να γίνει προγραμματισμός έγκαιρα με έναν διεθνή συντονιστή όπως τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες Guardian και Daily Mail, ο ΟΗΕ διαθέτει την Επιτροπή Ειρηνικών Χρήσεων του Εξωτερικού Διαστήματος (Copuos) η οποία μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα τυχόν εξωγήινων επιθέσεων και να προετοιμάσει σχέδια όπως ακριβώς κάνει και για τις ουράνιες απειλές.
Μάλιστα ο καθηγητής εξελικτικής παλαιοβιολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ Σίμον Κόνγουεϊ Μόρις τονίζει πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο. Ο ίδιος εξηγεί πως αν οι εξωγήινοι έχουν εξελιχθεί «δαρβινικά» τότε θα έχουν αρκετές ομοιότητες με το ανθρώπινο είδος ειδικότερα στην περίπτωση που έχουν παρόμοια βιολογικά μόρια. Αν βέβαια, συνεχίζει, αυτό ισχύει τότε οι εξωγήινοι θα έχουν τάσεις βίας και εκμετάλλευσης όπως οι άνθρωποι αν και πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά ελάχιστες οι πιθανότητες για ύπαρξη εξωγήινης νοήμονος ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου