Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δίοδο και σε δεύτερο αντιδραστήρα της Φουκουσίμα θα ανοίξει η Tepco


Η Tokyo Electric Power (Tepco) ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το βράδυ μια δίοδο σε ένα δεύτερο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά ομάδες τεχνικών επί τόπου. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Μαΐου, εργαζόμενοι εισήλθαν για πρώτη φορά στο κτίριο του αντιδραστήρα 1.
 Οι αντιδραστήρες 1, 2, 3, και 4 από τους συνολικά έξι του σταθμού υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Ο Γιουνίτσι Ματσουμότο, αξιωματούχος
της Tepco, διευκρίνισε πως η δίοδος στον αντιδραστήρα 2 θα ανοίξει σταδιακά απόψε το βράδυ «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να διαφύγει οποιαδήποτε ποσότητα σκόνης που ενδεχομένως βρίσκεται μέσα στο κτίριο».

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον», είπε. Το ποσοστό υγρασίας αναμένεται τότε να μειωθεί στο εσωτερικό. Οι τεχνικοί θα εισέλθουν στο εσωτερικό προκειμένου να επαληθεύσουν τις ενδείξεις των οργάνων μέτρησης που βρίσκονται στο εσωτερικό και στη συνέχεια να κάνουν ρίψεις αζώτου στον αντιδραστήρα ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο έκρηξης.

Το εργοστάσιο απορρύπανσης ραδιενεργού ύδατος που κατασκευάστηκε στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σταμάτησε λίγες ώρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τμήματα του συστήματος που απορροφά το ραδιενεργό καίσιο θα πρέπει να αλλάξουν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο λόγω του πολύ αυξημένου επιπέδου ραδιενέργειας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου