Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Π.Ψωμιάδης: Άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη η απόφαση που με θέτει σε αργία


Το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό κοινοβούλιο απέκλεισε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, περιστοιχισμένος από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μια μέρα μετά την υπογραφή της απόφασης που τον θέτει σε αργία από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Σχολιάζοντας την απόφαση, τη χαρακτήρισε άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, ανέφερε ότι δεν στηρίζεται πουθενά και γνωστοποίησε ότι θα
προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεσή της.
«Δεν μπορεί ο διορισμένος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να με θέσει σε αργία» είπε και επικαλούμενος τις γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Γλυκερίας Σιούτη, Σπυρίδωνα Φλογαϊτη και Κωνσταντίνου Ρέμελη, έφερε το επιχείρημα ότι καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, στο οποίο υπέπεσε με την ιδιότητα του νομάρχη και όχι του περιφερειάρχη.
Επισήμανε, ακόμη, ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα, Θύμιου Σώκου, ελήφθη κάτω από πιέσεις, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια από ορισμένους που προσπαθούν να τον φιμώσουν και έχουν στόχο την πολιτική του δίωξη. Κληθείς να κατονομάσει αυτούς τους κύκλους απάντησε ότι δεν προέρχονται από το επίσημο ΠΑΣΟΚ με το οποίο, όπως είπε, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου