Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πτώση στην αγορά καινούργιων αυτοκινήτων


Πτωτικά κινήθηκε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων και τον Μάιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), τον πέμπτο μήνα της χρονιάς ταξινομήθηκαν 10.191 επιβατικά αυτοκίνητα. Η πτώση στον όγκο των πωλήσεων σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα έφθασε στο 15,5%.
 Ειδικότερα, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι για δεύτερο
συνεχόμενο μήνα, τις περισσότερες πωλήσεις σημείωσε η Opel. Ανακοινώθηκε ότι πούλησε 1211 αυτοκίνητα και ανέβασε το ποσοστό της στο 12%. Παραμένει, όμως, στη δεύτερη θέση της γενικής κατατάξης για το πρώτο πεντάμηνο με συνολικές πωλήσεις 5054 μονάδες. Πρώτη στη λίστα είναι η Toyota που έχει 5317 συνολικές πωλήσεις. Η Toyota, τον Μάιο ήταν στην τέταρτη θέση με 842 πωλήσεις. Την τριάδα του Μαϊου συμπληρώνουν η Nissan (915) και η VW (908). Η πέμπτη θέση ανήκει στη Fiat(751) και η έκτη στη Skoda (466).

Η δεκάδα του Μαϊου ολοκληρώνεται με τις μάρκες Citroen, Hyundai, Peugeot και Seat. Όσον αφορά τη γενική κατάταξη, μετά την Toyota ακολουθούν Opel, VW, Ford, Nissan, Fiat, Skoda, Hyundai, Citroen, Peugeot κ.α.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου