Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

O χρόνος της Ελλάδας τελείωσε

Κεραυνούς κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί τον Στρος Καν. Θέτει ως προϋπόθεση για τη βοήθεια να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας

Η Ελλάδα οφείλει να εργαστεί περισσότερο και να παρουσιάσει αποτελέσματα, δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ασκεί πίεση στην Αθήνα, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard η οποία θα δημοσιευτεί στο φύλλο του Σαββάτου.
"Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα και γι αυτό η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα από όσα έκανε τους τελευταίους δώδεκα μήνες", σημειώνει η Λαγκάρντ.
Ερωτηθείσα, σχετικά με την άρνηση της για την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους, η Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε: "Δώσαμε ήδη την Αθήνα περισσότερο χρόνο για να εξοφλήσει τα δάνειά της στη ζώνη του ευρώ, είναι ήδη μια παραχώρηση".
"Είναι θεμιτό να περιμένουμε ότι η Ελλάδα θα κάνει επίσης το μερίδιο της στη δουλειά", δήλωσε.
Η κα. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα, "αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς όπου τα πράγματα κινούνται πολύ αργά", δήλωσε αναφερόμενη στις ιδιωτικοποιήσεις.
"Αν η Ελλάδα παρουσιάσει αποτελέσματα, τότε μπορούμε να φανταστούμε επιπλέον βοήθεια. Στην αντίθετη περίπτωση τίθεται το ερώτημα, σε ποιο βαθμό η Ελλάδα είναι έτοιμη να παίξει το παιχνίδι για το δικό της σχέδιο διάσωσης", πρόσθεσε η υπουργός .
"Αυτό που σίγουρα δεν θέλουμε είναι μια πτώχευση του κράτους, στάση πληρωμών στην Ευρώπη", τόνισε η Λαγκάρντ.
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται στην αύξηση της ανεργίας που προκαλείται από το πρόγραμμα λιτότητας, η υπουργός υπενθύμισε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία, υψηλότερο όπως είπε από εκείνο της Ελλάδας, όπου όμως "η χώρα έκανε τη δουλειά της, εξοικονόμησε πόρους και κατάφερε να ανακάμψει".
Όσο για τη διαδοχή στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μετά την παραίτηση του Ντομινίκ Σρος Καν, η Λαγκάρντ είπε ότι αισθάνεται "κολακευμένη" που το όνομά της αναφέρεται, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου