Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

«Λυτούς και δεμένους» για να αποδείξει την αθωότητά του


Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν έχει επιστρατεύσει ιδιωτικούς ερευνητές, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει να ερευνούν τη ζωή της καμαριέρας που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού, σε μία προσπάθεια να πλήξουν την αξιοπιστία της κατάθεσής της κι έτσι να τον
αθωώσουν, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Την υπεράσπιση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έχει αναλάβει ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο δικηγόρος των διασημοτήτων, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά η στρατιά των ιδιωτικών ερευνητών, την οποία απαρτίζουν πρώην εισαγγελείς, πρώην ερευνητές και συνταξιούχοι πράκτορες του FBI, έχει περάσει απαρατήρητη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Στρος-Καν έχει προσλάβει την εταιρεία Guidepost Solutions, που προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών.

Ένας από τους δικηγόρους του αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή η τακτική είναι συνηθισμένη για τους πλούσιους πελάτες.

Οι ντετέκτιβ αναζητούν ανακρίβειες στην εκδοχή των γεγονότων που προβάλλει ο εισαγγελέας. Θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν πληροφορίες που θα πλήξουν την αξιοπιστία της 32χρονης καμαριέρας, η οποία κατηγορεί τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού.

Οι ιδιωτικοί ερευνητές θα προσπαθήσουν «να μάθουν περισσότερα για την ενάγουσα. Ποια είναι; Κανείς δεν το ξέρει σε αυτό το σημείο», εξήγησε ο Τοντ Χένρι, δικηγόρος το γραφείο του οποίου συνεργάζεται με ιδιωτικούς ερευνητές.

«Είναι πιθανό να προσπαθήσουν να μάθουν ποιες ημέρες και ώρες εργάζεται, αν (ο Στρος-Καν και η καμαριέρα) είχαν στο παρελθόν επαφές σεξουαλικές και μη», προκειμένου να αποδείξουν ότι γνωρίζονταν έστω και λίγο, πρόσθεσε ο Χένρι.

Σύμφωνα με τον Φρανκ Μπρες, καθηγητή Δικαίου στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, οι ντέντεκτιβ ενδέχεται να πάνε ακόμη και στη Γουινέα, απ' όπου κατάγεται η καμαριέρα.

«Θα θελήσουν να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται για εκείνη. Ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να βρεις», υπογράμμισε ο Μπρες. «Αν έχει κανείς τους πόρους και αυτός (ο Στρος-Καν) τους έχει, τότε οι ντέντεκτιβ ψάχνουν όπου μπορούν».

Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν υπόκειται σε περιορισμούς σύμφωνα με τον νεοϋορκέζικο νόμο, ο οποίος προστατεύει τα θύματα βιασμών. Για παράδειγμα δεν θα μπορεί να αναφερθεί σε σεξουαλικές σχέσεις που ενδέχεται να είχε η καμαριέρα στο παρελθόν. Όμως οι ιδιωτικοί ερευνητές μπορούν να του προσφέρουν στοιχεία στη διάρκεια της δίκης, ή ακόμη και νωρίτερα, για να τον βοηθήσουν. Ο Μπράφμαν θα μπορούσε για παράδειγμα να πείσει τον εισαγγελέα να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του Στρος-Καν αν βγουν στο φως πληροφορίες που εκθέτουν την καμαριέρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου