Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κίνα και Νότια Κορέα στο πλευρό της Ιαπωνίας


Οι ηγέτες της Κίνας και της Νότιας Κορέας εξέφρασαν την υποστήριξή και τη συμπαράστασή τους στον πολύπαθο λαό της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής τους σε περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiichi, στο οποίο έχουν σημειωθεί εκτεταμένες διαρροές ραδιενέργειας. O
πρωθυπουργός της Κίνας, Wen Jiabao και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Lee Myung Bak, επισκέφτηκαν ένα γυμναστήριο στην πόλη Φουκουσίμα, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής αστέγων και συνομίλησαν με πληγέντες του σεισμού των 8,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που «χτύπησε» την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου.

Είναι το πρώτο ταξίδι ξένων ηγετών στη συγκεκριμένη πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από το προβληματικό πυρηνικό εργοστάσιο. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους εκεί δοκίμασαν τοπικά προϊόντα με τους δύο ηγέτες να ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ανθρώπινη υγεία καθώς πραγματοποιούνται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι για ενδεχόμενη μόλυνση από ραδιενέργεια.

Παράλληλα, τόνισαν ότι η χώρα τους βρίσκεται στο πλευρό της Ιαπωνίας και είναι έτοιμη να βοηθήσει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από το καταστροφικό τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό στις 11 Μαρτίου.

«Ελπίζω η Ιαπωνία να μπορέσει γρήγορα να ανοικοδομηθεί και η οικονομία της να επανακάμψει το συντομότερο», ευχήθηκε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου