Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τα σημαντικότερα σημεία του σχεδίου απόφασης των G8


Οι χώρες της Ομάδας των G8 πρόκειται να αξιώσουν από την κυβέρνηση της Συρίας να «σταματήσει τη χρήση βίας και τον εκφοβισμό» έναντι των διαδηλωτών που ζητούν εκδημοκρατισμό της χώρας και να αρχίσει «διάλογο» και «ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις», σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης, αντίγραφο του οποίου περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.


Ακόμη, η G8 θα απαιτήσει από τον ηγέτη της Λιβύης συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι να σταματήσει τη χρήση των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του και παραστρατιωτικών ομάδων και να αναζητήσει «μια πολιτική λύση» στην κρίση, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης.

Παράλληλα, η Ομάδα των G8 θα δεσμευθεί σε μια «διαρκή σύμπραξη» με την Τυνησία και την Αίγυπτο και θα καλέσει το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να προχωρήσουν σε «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις χωρίς καθυστέρηση».

Η G8 πρόκειται να ανακοινώσει ότι έχει «εμπιστοσύνη» στην ικανότητα της Ιαπωνίας να αντιμετωπίσει το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης.

Επιπροσθέτως, η G8 θα αναγνωρίσει τον ρόλο των κυβερνήσεων, όσον αφορά στην κατάρτιση ρυθμιστικού πλαισίου στο Διαδίκτυο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου