Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αρχίζουν επαφές για τις αποκρατικοποιήσεις


Το αμέσως προσεχές διάστημα, ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου, ενδέχεται να ζητήσει η κυβέρνηση από τη Deutsche Telekom να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον ποσοστού 10% στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με δεδομένη την πρόθεση να αποκρατικοποιηθεί πλήρως ο Οργανισμός, η πρώτη κίνηση θα αφορά στην άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου, βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας, για να προχωρήσει η γερμανική εταιρία στην απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού του ΟΤΕ.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για τις άλλες επιχειρήσεις, τι οποίες επιθυμεί να αποκρατικοποιήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους (ΤΤ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ κ.λπ.). Αναφορικά με το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας (αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Δημοσίου), αυτό θα είναι ουσιαστικά ένα "νομικό κέλυφος", χωρίς λειτουργικό χαρακτήρα, στο οποίο θα δίδεται και κάποιας μορφής τεχνική βοήθεια από την τρόικα.
Ωστόσο, από τη στιγμή που θα του εκχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο για αποκρατικοποίηση, δεν θα μπορεί να αναστραφεί η απόφαση και η πορεία προς την αποκρατικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου