Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ριζικές αλλαγές στον τομέα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης


Σε ριζικές αλλαγές στον τομέα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.
 Η υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την ενσωμάτωση όλων των τύπων Λυκείου, πλην του Γενικού, σε ένα.
 Δηλαδή, στο νέο Τεχνικό Λύκειο θα ενσωματωθούν και τα
σημερινά Επαγγελματικά Λύκεια και οι σημερινές Επαγγελματικές Σχολές.

Με το νέο Τεχνολογικό Λύκειο οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγχρόνως προστίθεται μία τάξη, η 4η, στο τεχνολογικό λύκειο που θα είναι ουσιαστικά τάξη ειδίκευσης.

Οι μαθητές θα επιλέγουν ανά περιφέρεια τις ειδικότητες, ενώ οι απόφοιτοι της τέταρτης τάξης θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου τρία (στην επτάβαθμη κλίμακα των επαγγελματικών δικαιωμάτων) ενώ οι απόφοιτοι της τρίτης τάξης του νέου Τεχνολογικού, θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 2.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη της ανάπτυξης της τεχνικής εκπαίδευσης η οποία, όπως είπε, αποτελεί μια ισχυρή συνιστώσα για δημιουργική άμιλλα με κοινωνική συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζει την ανάπτυξη της χώρας και προετοιμάζει τους νέους για την είσοδό τους στην ενεργό επαγγελματική και κοινωνική ζωή του τόπου. Γι αυτό η σύνδεσή της με το εργασιακό και αναπτυξιακό περιβάλλον είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου