Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πίτσα για Χορτοφάγους

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com/
Συστατικά
4 πίτες Κυπριακές


3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (και λίγο έξτρα για άλειμμα)

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες και αλατισμένες για να ξεπικρίσουν

1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα



Σημ: Αν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την φέτα με λίγο τυρί σίτου (νηστίσιμο)



Προετοιμασία:

Στεγνώστε τις μελιτζάνες με μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν τα υγρά από το ξεπίκρισμα. Αλείψτε με το έξτρα ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας. Προθερμάνετε ένα τηγάνι γκριλ και αραδιάστε επάνω τις μελιτζάνες. Αλατοπιπερώστε και ψήστε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Κατεβάστε από την φωτιά τις μελιτζάνες και τοποθετήστε τις μισές σε ένα μπολ και τις υπόλοιπες σε μία πιατέλα.

Περιχύνουμε τις μελιτζάνες στο μπολ με το ελαιόλαδο και ξύδι και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι λιώστε τις μελιτζάνες ανακατεύοντας να αναμιχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με τις λιωμένες μελιτζάνες. Πάνω από τις λιωμένες μελιτζάνες τοποθετήστε μία-δύο φέτες ψημένες μελιτζάνες. Ρίχνουμε λίγη λιωμένη φέτα πάνω στις μελιτζάνες.

Ψήνουμε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 5 λεπτά. Αφαιρέστε και πασπαλίστε τις πίτσες με λίγα φρέσκα φύλα δυόσμου.

Σερβίρετε τις πίτσες όσο είναι ακόμα ζεστές.



Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου