Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες «επενδύουν» στο μέλλον

Παρουσίαση για τα Σχέδια Βελτίωσης με ομιλητή τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκο διοργανώνεται την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, στις 7μμ, στο
Δημαρχείο Αμαλιάδας. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας και ο Δήμος Ήλιδας.


Οι Νέοι Αγρότες, με προσδόκιμο επαγγελματικής προοπτικής για ακόμα 30-50 χρόνια, παράλληλα με την καθημερινότητα, ενδιαφέρονται για το μέλλον και για τις πολιτικές που αναπτύσσονται σε σχέση με το μέλλον.

Είχε πολλά χρόνια να εξαγγελθούν τα Σχέδια Βελτίωσης και προβλέπεται να υπάρξει μεγάλη ζήτηση. Εξαγγέλθηκαν και μετά αναμορφώθηκαν. Ποια είναι η πολιτική που τα υποστηρίζει?. Πώς θα στηρίξουν την ανάγκη εκσυγχρονισμού? Εκσυγχρονισμός ως προς τι? Ποιες θα είναι οι κατευθύνσεις για έναν καλύτερο αγροτικό κόσμο?

Η ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή έχει καταγράψει αύξηση των αγροτών το 2010, και πολλές εφημερίδες καταγράφουν ένα ρεύμα επιστροφής κατοίκων στην ύπαιθρο, που πιθανόν να γίνουν αγρότες. Οι Νέοι Αγρότες της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας είναι επαγγελματίες Αγρότες «από επιλογή».

Και οι Νέοι Αγρότες, μαζί με την μοριοδότηση και την βάση στα Σχέδια Βελτίωσης, μαζί με την ποσόστωση σε κάθε Περιφέρεια, μαζί με την επέκταση και την κάλυψη των περισσότερων δυνατόν καλλιεργειών και εκτροφών, ενδιαφέρονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 7μμ, στο Δημαρχείο Αμαλιάδας, οι Νέες και οι Νέοι Αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενος, θα ήθελαν, με την βοήθεια του Υφυπουργού & Βουλευτή Ηλείας κ. Ι. Κουτσούκου, να ακούσουν και να διαμορφώσουν άποψη για την στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, για την επισήμανση του ρόλου της αγροτικής οικονομίας στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, για το αγροδιατροφικό μοντέλο της Ελλάδος, για την αναγνώριση των αξιών, του τρόπου ζωής και του αγροτικού πολιτισμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας κ. Θόδωρος Βασιλόπουλος (6932335569) προσκαλεί όλες τις Νέες και τους Νέους Αγρότες να προετοιμασθούν με τις αναγκαίες επενδύσεις και μέσω των Σχεδίων Βελτίωσης, για το μέλλον. Όπως μας είπε: «Ξέρουμε όλοι ότι το 2050 η ανθρωπότητα θα έχει έλλειμμα 1.000.000.000 τόνους ισοδυνάμων σιτηρών για την διατροφή της. Ξέρουμε ότι η δενδροκομία είναι η καλύτερη «τράπεζα» διοξειδίου του άνθρακα, για να μειώσουμε τις κλιματικές αλλαγές. Τα αγροτικά επαγγέλματα έχουν μέλλον, και πρέπει να προετοιμασθούμε όσο ποιο καλά μπορούμε για αυτό».

Και το αγροτικό μέλλον θα πρέπει να το συνδιαμορφώσουν μαζί οι Νέοι και οι Νέες Αγρότισσες, είπε ο κ. Θ. Βασιλόπουλος, κάνοντας αναφορά για την σημαντική συμβολή των αγροτισσών, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και της ενεργοποίησης της Επιτροπής Γυναικών της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Η ΕΝΑ Ηλείας προκαλεί όλους στις 27/3/2011, στις 7μμ, στο Δημαρχείο Αμαλιάδος, για τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ προετοιμάζεται για την ημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός» (ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Αθήνα, 13/5/2011), για το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011), αλλά και για το τοπικό Φεστιβάλ Νέων Αγροτών (Κουρούπα, 11-14/8/2011).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου