Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κερδοφόρα τα σαλιγκάρια αλλά... με μέτρο

Με πολλή μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 η ημερίδα με θέμα «Εκτροφή σαλιγκαριών» , η οποία συνδιοργανώθηκε από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε Παράρτημα Κεντρικής
Ελλάδας, το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων του Ν. Λάρισας και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα με εξαιρετικό ενδιαφέρον.




Στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις διατυπώθηκαν θέματα, που αφορούν Τύπους Εκτροφής Σαλιγκαριών, Ειδικά Θέματα Βιολογίας Σαλιγκαριών, Ειδικά Τεχνικά Θέματα Μονάδων Εκτροφής Σαλιγκαριών, και η Οικονομική Βιωσιμότητα Μονάδων Εκτροφής Σαλιγκαριών. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νεοφύτου Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, η κα. Χατζηϊωάννου εκλεγμένη Λέκτορας και η κα. Σ. Ματσιώρη Λέκτορας του ίδιου Τμήματος, καθώς και ο κ. Κατσούλας Επ. Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι Πανεπιστημιακοί μέσω των εισηγήσεών τους και απαντώντας σε πάρα πολλές ερωτήσεις τόνισαν ότι η εκτροφή σαλιγκαριών αποτελεί μια καλή μορφή επένδυσης για τους εν δυνάμει σαλιγκαροτρόφους, η οποία, όμως, πρέπει να γίνεται με μέτρο και προσοχή. Η εκτροφή σαλιγκαριών παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ελληνικό χώρο, εφόσον εξετασθούν οι συνθήκες, και με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί ως ένας νέος κλάδος ζωικής παραγωγής, που απαιτεί τεχνογνωσία και υποστήριξη. Τις επόμενες μέρες μετά από αίτημα των συνδιοργανωτών θα υπάρχει η δυνατότητα στη διάθεση όλων σύνοψης-περίληψης των εισηγήσεων .

Στο προεδρείο της ημερίδας ήταν το μέλος του Δ.Σ Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας Παναγούλης Χ. , το μέλος του Δ.Σ Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων του Ν. Λάρισας Καρτσιαφλέκης Κ. και ο ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας Σοφολόγης Δημήτρης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε Παράρτηματος Κεντρικής Ελλάδας κ.Σκόρδας και ο Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων κ.Κατσής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης ,η περιφερειακή σύμβουλος κα. Σταφύλη, ο κ. Κ. Κίττας Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πλήθος κόσμου γεωπόνων, αγροτών και μη, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη νέα αυτή μορφή γεωργικής εκμετάλλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου