Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επιμένει στον φόρο ρύπανσης η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Παρά τις αντιδράσεις και την "λαϊκή οργή" που προκάλεσε ο φόρος ρύπανσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας παρουσιάζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην εφαρμογή του
μέτρου, που υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών κατά $300 το χρόνο.




Αναφερόμενη στην πρόσφατη δυσμενή σφυγμομέτρηση, μετά την αναγγελία του μέτρου, η πρωθυπουργός της χώρας, Τζούλια Γκίλαρντ, κατηγόρησε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ για εκφοβιστική εκστρατεία γύρω από το θέμα.



Στο μεταξύ, αμέσως μετά την συνάντησή της στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η κ. Γκίλαρντ δήλωσε ότι «είναι πολύ εύκολο να κάνει κάποιος αυτό που κάνει σήμερα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο οποίος συστηματικά εκφοβίζει τους ψηφοφόρους». Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι είναι βέβαιη πως ο λαός της Αυστραλίας θα αντιληφθεί ότι ο φόρος ρύπανσης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την οικονομική μεταρρύθμιση που θα συμβάλει να αντιμετωπιστούν οι κλιματολογικές αλλαγές.



Μάλιστα, σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση του οργανισμού "Newspoll" που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "The Australian", η δημοτικότητα της κυβέρνησης σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε σε διάστημα δύο μόνο εβδομάδων και η δημοτικότητα της πρωθυπουργού Τζούλιας Γκίλαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου