Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οn line φροντιστήριο για τις Πανελλαδικές


Το on line φροντιστήριο εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να βοηθήσει τους υποψηφίους στην προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Τη δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μ' ένα «κλικ» στον
υπολογιστή τους τα παιδιά θα βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν, θα έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες που τους χρειάζονται, θα έχουν ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους.
Τα μαθήματα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο είναι αρχαία, φυσική μαθηματικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί η ύλη με άλλα τρία μαθήματα και σε πολύ λίγο όλα τα μαθήματα θα είναι στον υπολογιστή του μαθητή.
Ήδη πάντως, μέσα σε τρεις μέρες εφαρμογής της δράσης, τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000.
Το υπουργείο εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθούν και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ενώ θα είναι ιδιαίτερη η βοήθεια σε παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων.
Στο πλαίσιο της δράσης, 120 εκπαιδευτικοί έχουν δώσει υλικό και βοηθούν αφιλοκερδώς, ενώ συνολικά στο «ψηφιοποιημένο» μέρος της εκπαίδευσης (digital school) 250 καθηγητές δίνουν υλικό και βοηθούν τα παιδιά. Από τον επόμενο χρόνο, πάντως, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επαφής του μαθητή με τον καθηγητή, στον οποίο θα μπορεί ο μαθητής να απευθύνει προσωπικά ερωτήματα και απορίες και να παίρνει απαντήσεις. Οι καθηγητές που θα ασχοληθούν, θα παίρνουν και ένα επιμίσθιο της τάξης των 200 με 300 ευρώ, ενώ το όλο εγχείρημα κοστίζει περίπου 30-50.000 ευρώ.
Παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι στόχος είναι κάθε μαθητής της Γ� Λυκείου να μπορεί με ένα «χτύπημα» στον υπολογιστή του να βλέπει το μάθημα που θέλει, με υποδειγματικό τρόπο διδασκαλίας, όσες φορές θέλει, από όπου βρίσκεται, όποτε θέλει.
Θέλουμε ο μαθητής της Γ� Λυκείου -εξήγησε η κ. Διαμαντοπούλου- να μπορεί να δει π.χ. το μάθημα των μιγαδικών αριθμών στα μαθηματικά, να ακούσει τη διδασκαλία, να την ξανακούσει αν θέλει και βεβαίως να έχει και μία σειρά βοηθητικών υπηρεσιών στη διάθεσή του. Δηλαδή, μπορεί να δει τη βιντεοδιάλεξη, να δει σημειώσεις πάνω στο μάθημα και να τις τυπώσει, να δει τις ασκήσεις και τις ειδικές ερωτήσεις, οι οποίες απαντώνται, ασκήσεις οι οποίες λύνονται με πρότυπο τρόπο, σημειώσεις οι οποίες δίνονται.
Επίσης, υπάρχουν links σχετικά με το μάθημα και από την εκπαιδευτική τηλεόραση, αλλά και από ό,τι έχει γίνει από το υπουργείο σε υποστηρικτική διδασκαλία.
Υπάρχει σε πρώτη φάση η δυνατότητα να αποσταλούν ερωτήσεις και να υπάρξουν απαντήσεις, αλλά αυτό όχι άμεσα, γιατί η πρώτη φάση είναι πιλοτική.
Ανέφερε ακόμη πως για τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές, έχει ολοκληρωθεί η ύλη στα τρία πιο δύσκολα μαθήματα με τον μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας. Αυτά είναι τα μαθηματικά -που είναι και στην τεχνολογική και στη θετική κατεύθυνση- η φυσική και τα αρχαία ελληνικά. Ετοιμάζονται η βιολογία, τα λατινικά και τα μαθηματικά γενικής παιδείας.
Τα μαθήματα αυτά γίνονται σύμφωνα με τα βιβλία, οι ασκήσεις είναι ασκήσεις και του βιβλίου, αλλά και εκτός βιβλίου, και επιπλέον τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δουν υποδειγματικές επιλύσεις ασκήσεων ή απαντήσεις θεμάτων, που έχουν μπει σε Πανελλαδικές Εξετάσεις τις προηγούμενες χρονιές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου