Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ινστιτούτα υποστήριξης αγροτών ανά περιφέρεια



Τη συγκρότηση ινστιτούτων υποστήριξης των αγροτών σε κάθε Περιφέρεια, σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Κουτσούκος.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού,
σχετικά με τη λειτουργία του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας στη Λέσβο, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι το Ινστιτούτο Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, το Ινστιτούτο Ελιάς και Υγροτοπικών Φυτών Χανίων και ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας στη Λέσβο θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Το υπουργείο στην προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων όμως έχει αποφασίσει να συγκροτήσει ένα μηχανισμό υποστήριξης των αγροτών με τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του Οργανισμού Γεωργικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και τον ΟΠΕΓΕΠ που είναι οργανισμός πιστοποίησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως εξήγησε ο κ. Κουτσούκος, προβλέπεται η συγκρότηση ενός ινστιτούτου σε κάθε Περιφέρεια που στόχος θα είναι να στηριχθεί το καλάθι των προϊόντων της κάθε περιφέρειας.

«Κυρίαρχο προϊόν στη Λέσβο είναι το ελαιόλαδο και, συνεπώς, ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Λέσβου, όχι απλά δεν θα συρρικνωθεί, αντιθέτως θα αναπτυχθεί και θα υποστηριχθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας ίδρυσης Περιφερειακού Ινστιτούτου Βορείου Αιγαίου μέσα από τη μετεξέλιξη του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου