Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Επιβάλλεται φόρος ρύπανσης στην Αυστραλία

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Γκίλαρντ για αθέτηση υποσχέσεων
Η Αυστραλία κήρυξε πόλεμο εναντίον όσων ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με την επιβολή «φόρου διοξειδίου του άνθρακα». Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, ενάντια στην προεκλογική
δέσμευσή της, να μην επιβάλει «φόρο ρύπανσης, ανακοίνωσε τη φορολογία των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, εμπλεκόμενη σε νέα μάχη με το ισχυρό κατεστημένο της χώρας.



Από την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση θα «τιμωρεί» τις βιομηχανίες που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, με ειδικό φόρο, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί από διακομματική επιτροπή, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της πρωθυπουργού.



Η πρωθυπουργός απαντώντας στην κριτική ότι «αθέτησε την προεκλογική υπόσχεσή της» παραπέμπει «σε επανειλημμένες προεκλογικές δηλώσεις της για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος».



Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πείθεται. Ο αρχηγός του Συνασπισμού Τόνι Άμποτ, κατηγορεί την πρωθυπουργό για «ασυνέπεια» και δηλώνει αποφασισμένος «να πολεμήσει με όλες τις δυνάμεις του το νέο, ασύμφορο φόρο».



Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν και οι επιχειρήσεις και μεθοδεύουν αγώνα, όμοιο με αυτόν της βιομηχανίας εξόρυξης μεταλλευμάτων, κατά της φορολογίας των υψηλών κερδών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου