Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

H χυμώδης ουκρανή νοσοκόμα εγκαταλείπει τον Καντάφι


Η κόρη της νοσηλεύτριας Τατιάνα δήλωσε στην ουκρανική εφημερίδα Segodnya ότι η μητέρα της έχει σοκαριστεί από τις βιαιότητες που σημειώνονται στη Λιβύη.

Η "χυμώδης" ουκρανή νοσηλεύτρια του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ
Καντάφι που πάντα τον συνόδευε, σύμφωνα με τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα της, όπως δήλωσε η κόρη της σε μία συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποίησε ο WikiLeaks μία μικρή ομάδα ουκρανών νοσηλευτριών περιθάλπτει τον συνταγματάρχη Καντάφι και ο λίβυος ηγέτης "δεν μπορούσε να ταξιδέψει" χωρίς μία από αυτές, η οποία περιγράφεται ως "μία χυμώδης ξανθιά" με το όνομα Γκαλίνα Κολοτνίτσκα.

Η κόρη της νοσηλεύτριας Τατιάνα δήλωσε στην ουκρανική εφημερίδα Segodnya ότι η μητέρα της έχει σοκαριστεί από τις βιαιότητες που σημειώνονται στη Λιβύη και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ουκρανία.

"Η μαμά με πήρε τηλέφωνο χθες. Μου είπε ότι είναι στην Τρίπολη. Υπάρχουν πυροβολισμοί, συγκρούσεις, όλα όσα δείχνει η τηλεόραση", δήλωσε η Τατιάνα.

"Μιλούσε ήρεμα και μου είπε ότι θα επιστρέψει σύντομα", πρόσθεσε.

Το τηλεγράφημα, το οποίο εστάλη από την αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη αφού οι αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν τις διευθετήσεις για το ταξίδι του Καντάφι στη Νέα Υόρκη το 2009, υπογράμμιζε ότι ο Καντάφι ταξίδευε πάντα με την Κολοτνίτσκα.

Ο λίβυος ηγέτης "βασίζεται εδώ και χρόνια στην ουκρανή νοσηλεύτριά του Γκαλίνα Κολοτνίτσκα, η οποία περιγράφεται ως χυμώδης ξανθιά", ανέφερε ένα τηλεγράφημα.

"Δεν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς εκείνη διότι γνωρίζει τη ρουτίνα του", πρόσθετε.

Η κόρη της Κολοτνίτσκα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η μητέρα της βρίσκεται αυτή τη στιγμή με τον Καντάφι. Επεσήμανε ότι η μητέρα της πήγε στη Λιβύη πριν 9 χρόνια και επιβεβαίωσε ότι "υπάρχουν και άλλες ουκρανές νοσηλεύτριες" με τον Καντάφι.

"Μοιάζει να μην εμπιστεύεται του Λίβυους", επεσήμανε η Τατιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου