Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ένταξη κτηνοτροφικών επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο, ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας


Ένταξη των κτηνοτροφικών επενδύσεων στον αναπτυξιακό νόμο (κατηγορία περιφερειακής συνοχής), ζητά για λογαριασμό των κτηνοτρόφων της χώρας ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, με σχετική επιστολή του, από τον υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοϊδη. Η επιστολή κοινοποιείται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και την αρμόδια υφυπουργό Μιλένα Αποστολάκη.
«Θα σας είναι βέβαια γνωστό το μεγάλο πρόβλημα αποβιομηχάνισης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον αγροκτηνοτροφικό χώρο, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε ετησίως πάνω από 3 δις € για την εισαγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων, αφού ως χώρα είμαστε σταθερά ελλειμματική», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Πεβερέτος, σημειώνοντας ότι: «Για παράδειγμα θα αναφέρουμε ότι πάνω από το 90% τη εσωτερικής κατανάλωσης βοείου κρέατος εισάγεται, λίγο πιο κάτω βρίσκεται το χοιρινό κρέας και τα υπόλοιπα κτηνοτροφικά προϊόντα», για να συνεχίσει: «Όλα όσα προαναφέραμε καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσων, αξιόλογων και ποιοτικών επενδύσεων στον κτηνοτροφικό τομέα και τέτοιες επενδύσεις μόνο μέσω του εθνικού αναπτυξιακού νόμου μπορεί να υλοποιηθούν.
Ήδη ο σχετικός νόμος 3908/1-2-11 για την «Ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη την ανταγωνιστικότητα και την περιφερειακή συνοχή» έχει ψηφιστεί από την Ελληνική βουλή και αναμένεται  η έκδοση ορισμένων Υπουργικών αποφάσεων μεταξύ αυτών και αυτή που θα καθορίζει τα είδη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τα οποία θα ενταχθούν στις επιμέρους κατηγορίες ενισχύσεων».
«Στο σημείο αυτό θέλει να σταθεί ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και να τονίσει την επιτακτική ανάγκη όπως οι κτηνοτροφικές επενδύσεις, στην υπό έκδοση Υπουργική απόφαση, ενταχθούν στην κατηγορία των επενδυτικών σχεδίων περιφερειακής συνοχής, αφού αναφέρονται σε δραστηριότητες που αξιοποιούν τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και αντιμετωπίζουν τοπικές ανάγκες και περιφερειακά προβλήματα.
Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για τον ΣΕΚ αλλά και για όλο τον κτηνοτροφικό κόσμο, η ένταξη των κτηνοτροφικών επενδύσεων στην κατηγορία της περιφερειακής συνοχής, αφού μόνον έτσι θα υπάρξουν αξιόλογες επενδύσεις, θα συνεχίσει να υπάρχει οργανωμένη κτηνοτροφία στη χώρα μας και τελικά θα έχουμε ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας μας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή συνεννόηση», καταλήγει ο κ. Πεβερέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου