Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Στα 490 εκατ. ευρώ το κονδύλι για τα Σχέδια Βελτίωσης


Από μέρα σε μέρα αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο για… βελτίωση στην προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης. Σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά των γεωτεχνικών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσει
- Αλλαγές στη βαθμολογία, με μείωση της «βάσης»
- Ο προϋπολογισμός αυξάνεται από 285 εκατ. ευρώ στα 490

εκατ. ευρώ

- Για μελέτες έως 50 χιλιάδες ευρώ δεν θα χρειάζεται υπογραφή μελετητή
- Παράταση για ένα μήνα στην προθεσμία υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας
- Ξεχωριστό κονδύλι για κάθε περιφέρεια
- Νέα προκήρυξη τον Σεπτέμβριο του 2011
- Νέες προκηρύξεις για άλλα μέτρα
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και των ενημερωτικών εκδηλώσεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες πριν την έναρξη υποβολής φακέλων, κατά τη διάρκεια των οποίων φάνηκε η πραγματική διάσταση των προβλημάτων που δημιουργούσε η υφιστάμενη πρόσκληση προς τους επενδυτές.
 
Από το διαδίκτυο η υποβολή φακέλων για Σχέδια Βελτίωσης    
Άνοιξε το σύστημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δέχεται πλέον ηλεκτρονικές αιτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης στη διεύθυνση http://www.metro121.gr/login.php. Βέβαια, η χρήση του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου δεν είναι τόσο απλή όσο είναι για το Μέτρο που δίνει πίσω στους καπνοπαραγωγούς μέχρι 9.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί, κατ’ αρχάς, ο ενδιαφερόμενος πρέπει πρώτα να γραφτεί στη σελίδα, να αποκτήσει κωδικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
Επίσης, εφόσον ούτως ή άλλως θα χρειαστεί γεωτεχνικός σύμβουλος για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, ο οποίος θα έχει ήδη τους κωδικούς και την πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ανά πάσα στιγμή, η κατάθεση της αίτησης μπορεί να γίνει και μέσω του συμβούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου