Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στα σενάρια συγχώνευσης από τον Ι. Κωστόπουλο


Στοπ στις φήμες για επαναπροσέγγιση Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank βάζει με προσωπική ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της τράπεζας ο πρόεδρος της δεύτερης, Ι. Κωστόπουλος. Tο «αφεντικό» της Alpha Bank εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η πρόταση της ΕΤΕ και στην ουσία βάζει «ταφόπλακα» στα σενάρια που ήθελαν της δυο τράπεζες να (ξανα)κάθονται σύντομα στο
τραπέζι των
διαπραγματεύσεων με αντικείμενο τον πιθανό «γάμο».
Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρει ότι η πρόταση της Εθνικής εξετάστηκε ενδελεχώς και απορρίφθηκε, με γνώμονα το συμφέρον μετόχων και πελατών, και ότι αφού σταθμίστηκαν οι αβεβαιότητες της τρέχουσας συγκυρίας, οι όροι της κρίθηκαν ασύμφοροι.
Σημειώνει, επίσης, ότι η Alpha Bank αναγνωρίζεται από τις αγορές ως ισχυρός όμιλος με θετικές προοπτικές και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

Η επιστολή του κ. Κωστόπουλου προς τους εργαζομένους της Alpha Bank.

«Προς το
Προσωπικό του Ομίλου

Αθήναι, 21 Φεβρουαρίου 2011

Η Τράπεζα, την 18 Ιανουαρίου 2011 έλαβε πρόταση της Εθνικής Τραπέζης για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η Διοίκηση, ως ώφειλε, εξέτασε ενδελεχώς την εν λόγω πρόταση και την 18 Φεβρουαρίου 2011, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την απέρριψε.

Την απόφασή του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο την έλαβε με γνώμονα το συμφέρον των  Μετόχων, των Εργαζομένων και των Πελατών της Τραπέζης. Συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι.

Η Alpha Bank, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναγνωρίζεται από την αγορά ως ένας ισχυρός Όμιλος με θετικές προοπτικές.

Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η Τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη.

Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των Μετόχων, η προτίμηση των Πελατών και η εργατικότητα του Προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες.

Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία ΜΑΖΙ.

Γιάννης Σ. Κωστόπουλος».

 «Έπληκτη» η ΕΤΕ

Εν τω μεταξύ, «έκπληκτος» για την αρνητική απάντηση της Alpha Bank δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκη στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου με στελέχη της αγοράς. Ο κ. Ταμβακάκης σημείωσε, πάντως, ότι η πρόταση ήταν και παραμένει φιλική.

«Θεωρήσαμε ότι οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές, για αυτό το λόγο μας εξέπληξε η αρνητική απάντηση του (διοικητικού) συμβουλίου της Alpha την Παρασκευή», τόνισε ο κ. Ταμβακάκης, εξηγώντας το σκεπτικό της προτεινόμενης συναλλαγής.
Προσέθεσε πάντως ότι «η πρότασή μας πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι φιλική», και ανέφερε ότι : περισσότερο ωφελημένη από τις συνέργειες θα είναι η Alpha Bank, λόγω μεγέθους Επιπλέον, ανέλυσε εκ νέου τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τις δύο τράπεζες, τονίζοντας αφενός ότι το deal επιτρέπει στην Alpha να ευθυγραμμίσει τα κόστη χρηματοδότησής της με αυτά της Εθνικής και ότι η πρόταση προσφέρει στους μετόχους της Alpha ελκυστική έκθεση στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου