Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μια ελαφριά και γευστική συνταγή!



Ο συνδυασμός του ρυζιού με τα λαχανικά μετατρέπει αυτή τη συνταγή σε ένα γεύμα πλήρες που μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο.
Υλικά για 2 άτομα


• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο

• 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια

• ½ φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς

• ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι

• 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους

• 1 καρότο τριμμένο

• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

• 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση

• 100 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

• 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα

• λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

• αλάτι

• πιπέρι



Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το ρύζι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτεί al dente. Στη συνέχεια και σε ξεχωριστό κατσαρολάκι, βράζετε με αλατισμένο νερό τον αρακά και το καλαμπόκι για 5'.



Στραγγίζετε το ρύζι και τα λαχανικά, τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι. Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.



Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, το τριμμένο καρότο, το ζαμπόν και το τυρί.



Τέλος, ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο, με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλ-τσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.



Πηγή: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου