Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Βουλγαρικό κοτόπουλο ταξιδεύει στην Ιαπωνία


Μεγάλες προσδοκίες έχει η Βουλγαρία από την προώθηση των αγροκτηνοτροφικών της προϊόντων στην τεράστια αλλά και απαιτητική ιαπωνική αγορά. Για το σκοπό αυτό, ο υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας, Μίροσλαβ Ναϊντένοφ, βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, συνοδεύοντας τον
πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και κλιμάκιο επιχειρηματιών.
Σύμφωνα με τον κ Ναϊντένοφ, η Ιαπωνία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να εισαγάγει πουλερικά από τη γειτονική μας χώρα. Λόγω του ιού της γρίπης των πτηνών, η Ιαπωνία αναγκάστηκε να σφάξει μεγάλο αριθμό ορνίθων και αντιμετωπίζει έλλειψη πουλερικών στην εσωτερική της αγορά. Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί η απόφαση για εισαγωγή βουλγάρικου κοτόπουλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite, ενώ οι βουλγάρικες κτηνιατρικές αρχές ήδη επεξεργάζονται τους σχετικούς φακέλους. Όμως οι βλέψεις της Βουλγαρίας δεν περιορίζονται στο κοτόπουλο. Ο Βούλγαρος υπουργός προσέφερε στον Ιάπωνα ομόλογό του Μιτσιχίκο Κάνο βουλγάρικο γιαούρτι, το οποίο ήδη είναι δημοφιλές στην Ιαπωνία, αλλά και λευκό τυρί τύπου φέτας και κασκαβάλι.  Μάλιστα ο κ. Κάνο που προσκλήθηκε να επισκεφτεί τις τυροκομικές εγκαταστάσεις της Βουλγαρίας, δήλωσε ότι τα τελευταία 20 χρόνια ξεκινάει τη μέρα του με ένα κεσεδάκι βουλγάρικο γιαούρτι!
Στο φόρουμ επιχειρηματιών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στο Τόκιο, εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το βουλγάρικο κρασί και το ροδέλαιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου