Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν εκλογές»


«Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν εκλογές» κατέστησε σαφές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε οκτώ βουλευτές του ΠαΣοΚ, τους οποίους παρέθεσε δείπνο, σε ψαροταβέρνα, της εκλογικής του περιφέρειας, στην Ελευσίνα.
Ο αντιπρόεδρος, όπως το συνηθίζει τέτοια εποχή ξανάρχισε τα δείπνα με τους βουλευτές του ΠαΣοΚ
και η πρώτη σειρά των βουλευτών (με τυχαία επιλογή), δείπνησε μαζί του, το βράδυ της Πέμπτης. Χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν από την κυβέρνηση ή από το κόμμα, μακριά από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές, ο κ. Πάγκαλος πέρασε με τους οκτώ βουλευτές δύο ώρες ευχάριστες εξιστορώντας τις εμπειρίες του από τα ταξίδια που έκανε, με ανέκδοτα και έφαγε μαζί τους κουτσομούρες, ψητό καλαμάρι, σαλάτα με γαλέο, άφθονο χύμα κρασί και ως επιδόρπιο καταϊφάκια.
Παρόντες ήταν οι κ.κ. Νάσος Αλευράς, Ι. Αμοιρίδης, Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος, Γ. Φλωρίδης, Ν. Τσώνης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και παρούσες οι κυρίες Μάγια Τσόκλη και Άρια Αγάτσα. Αν και η αρχική επιδίωξη ήταν να διεξαχθεί μία χαλαρή συζήτηση ώστε να ξεφύγουν οι πάντες από την σκληρή πολιτική καθημερινότητα, δεν κατέστη δυναντόν να αποφευχθεί η πολιτική συζήτηση, αφού ο αντιπρόεδρος απέφευγε μεν να αναφερθεί στην πολιτική επικαιρότητα, οι βουλευτές όμως με τις ερωτήσεις τους δεν τον άφηναν: «Τι θα γίνει με τις εκλογές;» τον ρώτησε κάποια στιγμή ο βουλευτής Πιερίας κ. Αμοιρίδης.
Ο κ. Πάγκαλος προσπέρασε γρήγορα την ερώτηση αυτή με μια σύντομη απάντηση: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Δεύτερη ερώτηση-«καπάκι» ήταν για τις δηλώσεις που έκανε για την επιμήκυνση του χρέους και κάποιος από τους βουλευτές παρατήρησε ότι με τις δηλώσεις του αυτές κάποιοι είπαν ότι είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads.
Ο κ. Πάγκαλος χαμογέλασε και είπε ότι και στην Ισπανία και τη Πορτογαλία ανέβηκαν τα spreads και δεν νομίζει ότι ανέβηκαν από τις δηλώσεις που έκανε.
Εξήγησε μάλιστα, όπως βεβαιώνουν οι βουλευτές, πως η επιμήκυνση του συνολικού χρέους σε συνδυασμό με ένα στενό κοστούμι δημοσιονομικής πολιτικής μπορεί να αποτελέσει τη μέση οδό για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ακολούθησε μία μικρή συζήτηση (και αφήγησης μία ιστορίας) για το κάπνισμα και τα πούρα και πώς αντιμετωπίζονται οι καπνιστές στις ΗΠΑ, αρκετά ανέκδοτα και παλιές ιστορίες, ενώ ο αντιπρόεδρος επέμενε ότι σήμερα στην πολιτική δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από αυτή που ακολουθείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου